The wishlist name can't be left blank
Minu ostukorv

Komposter 1000L must

Laos
Tootekood
11-237662
83,90 €
Aastaringselt kasutatav komposter tagab võimaluse väärtusliku väetise isevalmistamiseks ja loodusliku keskkonna puhtana hoidmiseks ilma liigsete kuludeta. Kompostri kasutamine säästab väetise ostmise ja taaskasutatavate jäätmete kõrvaldamise kulude pealt.

Kompostri paigaldamine

Selleks et tagada kompostri tööprotsessi optimaalsed tingimused ,tuleb õigesti kokkupandud kompostikast aias paigutada päikese eest varjulisse kohta, kus on hea õhutsirkulatsioon. Tähtis on see, et komposter oleks paigutatud vahetult maapinnale (soovitame aluseks kasutada peeneid puuoksi, aiavõrku). See võimaldab kompostril vabaneda liigniiskusest ja luua soodsat keskkonda kompostis vihmaussidele ja teistele mikroorganismidele.

Kuidas on õigem valmistada komposti?

Soovitame kompostri põhja paigutada peeneid puuoksi, mis takistavad maapinnast tulevat liigniiskust kompostrisse. Materjal mida panete kompostrisse peab olema mitmekesine, peenestatud ja hästi segatud. Vältige nende segude liigset kokku pressimist, sest see muudaks kompostimise protsessi aeglasemaks. Iga nädal soovitame komposti ülemist kihti segada. Tähtis on see ,et kompostis oleks vajalik kogus niiskust. Vastavalt vajadusele tuleb kompostri pinda veega kasta aga pikaajalise vihmasaju korral katta kompostri korpus vihma eest kattega.

Millised komponendid sobivad komposti valmistamiseks?

Need on: orgaanilised jäätmed aiast ja köögist (muuhulgas rohelised taimed, peenestatud oksad, saepuru, puulehed, okaspuude okkad, puukoor, maha kukkunud puuviljad, lilled, seemneteta umbrohi, orgaanilised toidujäätmed ja jahutatud puutuhk). Niidetud rohi tuleb kindlasti kokku segada teiste jäätmetega, vastasel juhul võib liigne rohu ülekaal põhjustada komposti mädanemist.

Lisainfo
Kaubamärk Patrol
EAN 5901238237662
Ühik tk